*BESPAARTIP* – Reizen met een lichte omweg

Er zijn verschillende manieren om van A naar B te komen. Vaak denk je zo makkelijk mogelijk. Als Schiphol voor jou dichtbij is en je wilt naar bijvoorbeeld Madrid, dan ga je daar op zoeken. Dat kan, maar een “omweg” kán je vaak een hoop geld besparen.

Met de komst van de low-cost carriers als Ryanair en Wizzair is het mogelijk om voor minder dan een NS-retourtje Amsterdam – Utrecht, al naar mooie bestemmingen binnen Europa te vliegen. Je moet in dit geval dan van Eindhoven vliegen ipv Schiphol (Ryanair en Wizzair vliegen “vooralsnog” niet op Schiphol, nou oke dan Ryanair vliegt alleen op Dublin vanaf Schiphol).

Top, dit is een eerste stap. De volgende stap is een alternatief op Eindhoven. Als je bereid bent om zeg 150-200km van je “vertrouwde dichtbij vliegveld” te reizen voor de opstap, kun je ook vliegvelden als Groningen, Rotterdam, Maastricht, Dusseldorp-Weeze, Brussel-Zaventem of Brussel-Charleroi gaan overwegen als opstapplaats.

Voor de aankomst op je bestemming geldt hetzelfde. Je kunt direct op de gekozen stad vliegen of je pakt er een in de buurt en reist vervolgens per trein of bus door naar het einddoel.

Voorbeeld 1:
Om in Wenen te komen kon er gekozen worden tussen een retourtje van zo’n 150 euro (Schiphol – Wenen – Schiphol).
Maar er was ook een optie voor 20 euro met een ticket van Ryanair vanaf Brussel-Zaventem op Bratislava (Slowakije) en vervolgens een uurtje met de FlixBus a 2,50 euro. Dat scheelt toch aanzienlijk en de extra moeite was het meer dan waard.

Voorbeeld 2:
In januari 2016 kwam er een aanbieding voorbij naar de Malediven voor 269 euro retour. De voorwaarde van dit ticket was dat je vanaf Madrid moest vliegen. Nu kun je op dit moment besluiten om het te laten varen, of je checkt even hoe je voor weinig geld in Madrid komt en plakt er een paar dagen Madrid aan vast (ook geen straf). En jawel, Ryanair vloog voor 10 euro op Madrid, passend in de planning. Dat is toch heerlijk?

Check uiteraard altijd eerst de makkelijke weg 😉

Let wel goed op:
Check of je goedkoop kunt parkeren of goedkoop met de bus/trein/metro op het vliegveld kunt komen zonder dat je je besparing aan het herindelen bent. Anders sla je de plank een beetje mis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Los de rekensom op: *