De 5*****+ handbagagepuzzel van Wizz Air en WOW Air.

blog-5sterren-handbagage

Dat je voor een paar tientjes al een heel eind kunt vliegen is erg fijn. En je doet je best om de mooiste aanbiedingen eruit te vissen maar met alleen het ticket ben je er niet. Je moet natuurlijk wat bagage mee. Het was al een puzzel om een week lang op pad te gaan met uitsluitend handbagage. Maar dat betrof dan de meer zonnige bestemmingen als Dubai, Malediven en Corsica, bestemmingen waarbij een t-shirt het zwaarste en grootste item in de bagage is. Het overstappen van een koffer voor ruimbagage naar handbagage blijkt uiteindelijk een 2** puzzel. Het terugbrengen van essentiële items naar “nóg essentiëlererder” items is prima te doen. Zeker wanneer je bij veel vliegmaatschappijen naast een handbagage trolley ook nog een kleine tas/laptoptas/rugzak mee mag nemen. Maar dan komt de volgende stap, en die is gelijk naar 5*****+. Het toegestane formaat van zowel Wizz Air als WOW Air is namelijk slechts 42cmx32cmx25cm. Oh ja, en daar mag géén kleine tas/laptoptas bij (dit voegt de extra “+” aan de moeilijkheidsgraad toe)! Hmmm, alleen al kijkend en denkend aan deze maten geeft een licht claustrofobisch gevoel van minimalisme.

Hoe gaan we dit oplossen?

Als eerste kwam het meetlint tevoorschijn, gevolgd door een terechte “WOW, dit is niet veel”. Daarbij gaat de bestemming IJsland worden, en dat is nou niet bepaald een strandvakantie met korte broeken en t-shirts. Dus, op naar de tekentafel!
Nu heb ik aardig ruimtelijk inzicht maar moet ik bekennen dat bij het boeken van het ticket we deze keer toch het back-up plan van 1 extra ruimbagagekoffer a 20kg hebben bijgeboekt (a 16 euro per enkele vlucht). Deze gaan we delen en dan beide nog zo’n klein beetje handbagage. Je kunt maar beter een back-up plan inschakelen dan een achteraf plan. Het bijboeken nadat je je ticket hebt geboekt is een stuk duurder.

Om het gevoel van dimensies optimaal te ervaren heb ik via www.travelbags.nl een koffer(tje) met de juiste maten besteld van het merk Carry-On, type Skipper. De naam is natuurlijk al geweldig, je moet nu echt gaan leren om zoveel mogelijk te “skippen”. De prijs van dit minikoffertje is 29,95 euro (dat is incl verzending). Als het je 1x lukt om zonder ruimbagage te reizen sta je al op winst. Prima investering dus.

blog-5sterren-handbagage-fotos

De koffermaat zelf is 42x32x20 cm. Ofwel je hebt nog de mogelijkheid om hem 5cm “uit te laten puilen”.

Voor de dames heb ik er een fles wijn in gelegd. Daar weten jullie altijd de exacte dimensies van ;-). Hij is voorzien van alle gangbare gemakken zoals een voorvak (waar een laptop/tablet in past), groot binnenvak met nog een netje met rits aan de binnenzijde. De wieltjes zijn handig weggewerkt in de koffer. Het voordeel van deze wieltjes ten opzichte van 4 wieltjes (waardoor je rechtop kunt rollen) is dat de wieltjes nu niet de o zo nodige centimeters van de toegestane maximale hoogte afsnoepen. Het uitschuifbare handvat voelt stevig aan en de trolley rolt soepel met je mee. Het materiaal is van degelijke kwaliteit. Ik verwacht dat dit koffertje erg lang mee zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Los de rekensom op: *